Behandelingen

Hoe en wat in de trimsalon

Met trimmen wordt bedoeld, het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen, ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is het van belang om regelmatig naar de trimsalon te gaan. Zo niet voor het in model brengen, dan wel voor het onderhouden van de vacht. Er wordt gekeken naar het ras, model en soort vacht. Zo weet u zeker dat uw hond de juiste behandeling krijgt. Ook voor alleen een was en of borstelbehandeling bent u van harte welkom. Dit is zeer geschikt voor de langharige rassen of honden die snel in de klit raken.

STAP 1.) Overleg eigenaar
Bij binnenkomst wordt er eerst besproken welk gewenst model de hond zal krijgen. Dit model hangt af van de vachtconditie waarmee de hond binnenkomt . Als er teveel klitten in de vacht zitten of deze is vervilt zijn wij genoodzaakt om een model te kiezen die voor de hond het fijnste is op dat moment. Tevens wordt gevraagd of er eventueel medische bijzonderheden zijn.

STAP 2.) Wassen
Alle honden groot en klein gaan voordat de trimbeurt begint altijd in bad. Dit omdat in alle vachten zand en vuiligheid zit waardoor het materiaal waarmee we gaan werken teveel beschadigd en snel bot word. Wij werken altijd met een schone vacht.

Het wassen gebeurt met een speciaal op de vacht en huid afgestemde shampoo. Zo krijgt uw hond de juiste behandeling en zal de voedende shampoo goed tot zijn recht komen. Tevens worden de oren schoongemaakt zonodig met een desbetreffende oorcleaner.

STAP 3.) Het drogen van de hond
Dit gebeurt met een waterblazer. Dit is een krachtige föhn die de hond direct tot op de huid droog blaast. Omdat je tijdens deze behandeling goed op de huid van de hond kan kijken, kunnen oneffenheden en teken goed worden opgemerkt en niet over het hoofd gezien worden. Deze behandeling gebeurt rustig en de snelheid word bepaald door de hond omdat rust in de trimsalon erg belangrijk is bij ons.

STAP 4.) Het in model zetten
Na de waterblazer begint het voorwerk van de trimbehandeling. De onderkant van de voetjes worden geknipt of geschoren, de nagels worden geknipt,  de overtollige  losse haren worden uit de oren gehaald en fris kort gezet en er volgt een sanitaire trim. Dan wordt de hond met de daarbij horende trimtechniek in model gebracht. Er word getrimt volgens de rasstandaard maar er is ook zeker ruimte voor eigen wensen. Als finishing touch krijgt de hond een lekker luchtje op die voeding en glans geeft aan de vacht. Zo gaat de hond fris en lekker ruikend naar huis.

Trimtechnieken

Wassen

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor enkel een wasbeurt. Na deze wasbeurt word de hond uiteraard drooggefohnd. Deze wasbeurt is erg fijn om tussen de trimbeuren door thuis de vacht weer goed bij te kunnen houden.

Ontklitten

Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, waarin het welzijn van het dier altijd voorop staat, is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het dier als de trimmer. Er worden hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht.

Knippen

Het inkorten van de vacht door middel van een rechte schaar of gebogen schaar , bijvoorbeeld Poedels, Doodles en Waterhonden. Dit zijn vaak de krullende kroesvachten.

Scheren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Bij het woord scheren denken veel mensen dat dit kort of bijna kaal is maar dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn scheerkoppen in verschillende lengtes. Zodat er een passende lengte gezocht kan worden, zodat je toch een mooi resultaat krijgt.

Effileren

  • Inkorten: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals Shih Tzu’s en Maltezers en ook veel Boomers.
  • Uitdunnen: Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Bij deze behandeling is het de kunst om de hond er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Rassen die geeffileerd worden; Golden Retrievers, Spaniels en Setters.

Ontwollen

Twee- tot viermaal per jaar het dode en loszittende onderhaar verwijderen. Dit scheelt erg veel met de rondslingerende haren in huis! U heeft er tevens even zelf weer minder onderhoud aan.

Waarom voor ons kiezen

Bij Trimsalon Westerdijk bent u aan het juiste adres voor de trimbeurt van uw hond. Bekijk onze voordelen!